The Society

The Runners Literary Society is een gezelschap van schrijvers en andere artiesten met hardlopen als gemeenschappelijke passie. Met het succesvolle Running Script, een laagdrempelig hardloopverhalenfestival, exploreren schrijvers en publiek het verhaal van de hardloper. Er staan echter ook andere activiteiten op onze agenda.

Abdelkader Benali – schrijver, hardloper, beeldend kunstenaar. Schreef o.a.  Marathonloper, Zandloper en de recente hardloopverhalenbundel Asfalt, zand & stenen.

Bram Bakker – psychiater, hardloper en veel meer. Schreef over hardlopen o.a. New York, New York en samen met Simon van Woerkom Runningtherapie. Onlangs verscheen Gerrit, over een overleden vriend.

Barbara Kerkhof – fotograaf, journaliste en schrijver. Schreef o.a. Hardlopen voor vrouwen en werkte met Miriam van Reijen aan Het hardloperskookboek.

Hans Koeleman – schreef Het blauwe uur en recent Olympiërs, een roman gebaseerd op zijn deelname aan de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Later liep hij overigens nog op de Spelen van 1988 in Seoel.

Tim van der Veer – loopt ultra-afstanden, is Head of Brand bij Oxfam International en schreef o.a. Runner’s high.

Thijs Feuth – werkt als arts in Finland, is marathonspecialist en schreef o.a. Achter de rug van God.

Peter Nijssen – is behalve uitgever bij De Arbeiderspers ook fervent hardloper en schreef o.a. De grootste wielerkampioenen (met Aart Aarsbergen).

Erik van Leeuwen – hoffotograaf van de atletiekunie, zal enkele verhalende foto’s ten toon stellen.

Sido Martens – singer-songwriter, schreef ook drie boeken over zijn hardloopmanie.

Luc Krotwaar – is veelvoudig Nederlands marathonkampioen en staat bekend als De Witte Keniaan.

Artiesten op Running Script 2 (Foto: Erik van leeuwen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Runners Literary Society staat open voor vers bloed en voor nieuwe ideeën. Schroom niet om met een van ons contact op te nemen.