Ultra op Texel

Op zaterdagavond 6 april, voorafgaand aan de klassieke ultraloop De Zestig van Texel, presenteert Bram Bakker zijn nieuwe boek ‘Ultra’ in de Stayokay op Texel (Haffelderweg 29, Den Burg). Het programma wordt aangevuld door Hans Koeleman, Tim van der Veer en Koen de Jong, die voorlezen uit eigen werk.

Klik hier voor het hele programma.

Het lijkt bijna een wet bij hardlopers: hoe ouder, hoe verder. Zou dat zijn omdat ze trager en bedachtzamer worden? En hun leven minder hectisch en meer gelijkmatig verloopt, net als de lange afstanden?

Na boeken over de halve en de hele marathon verkende Bram Bakker (inmiddels 55) ook de afstanden áchter de marathon. In Zuid-Afrika liep hij meerdere keren de Two Oceans Marathon (56 km) en de Comrades (89 km), vergelijkbaar met onze Elfstedentocht. Vanuit zijn eigen ervaringen als hardloper en psychiater neemt Bram Bakker de ultraloper onder de loep.