Egmondavond met hardloopverhalen

Zaterdagavond 12 januari oftewel Egmondavond voor hardlopers, wordt dit jaar opgeluisterd met hardloopverhalen van het collectief Running Script. Schrijvers Bram Bakker, Hans Koeleman en Thijs Feuth lezen voor uit eigen werk in Egmond aan zee. Op Egmondavond staat de hardloopbijbel ‘De tien, de halve en de hele’ van Rob Veer centraal. Het programma in hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee duurt van 20:00 tot 21:15. Inloop vanaf 19:45. Toegang is gratis.

Egmondavond is onderdeel van het programma van de Egmond halve marathon.

Bram Bakker is behalve psychiater ook fanatiek hardloper. In september liep hij de klassieker Comrades ultramarathon (90 km), en Egmond halve marathon staat jaarlijks op zijn agenda. Over hardlopen schreef hij onder andere New York, New York, en Runningtherapie. Zijn recentste boek De dokter als patiënt ligt momenteel in de schappen.

Hans Koeleman liep in de jaren tachtig de sterren van de hemel op de steeple chase en haalde tweemaal de Olympische Spelen. Nog steeds loopt hij, langzamer, maar wel ultralange afstanden. Over hardlopen schreef hij twee prachtige boeken: Het blauwe uur en De Olympiërs. Samen met Bram Bakker en Abdelkader Benali staat hij in het theater met Wat beweegt de hardloper?.

Thijs Feuth is marathonloper in Finland en schreef als columnist voor Runner’s World. Hoe hardlopen een rode draad in zijn leven vormt, valt te lezen in zijn boek Achter de rug van God. Een vreemdeling in Lapland.

Rob Veer is een ervaren en geliefde trainer in hardlopersland. Voor de loper die zijn trainingsarbeid wil omzetten in snelle tijden schreef hij De tien, de halve en de hele, een boek dat eerder dit jaar goed ontvangen werd.

De avond wordt gepresenteerd door Peter Nijssen (De Arbeiderspers).

Rob Veer, schrijver van De tien, de halve en de hele